Weekend pe Transfăgărășan cu Chloe

De mult timp îmi doream să ajungem pe Transfăgărășan, însă mereu se găseau motive: weekendul ăsta suntem obosiți, e Chloe prea mică, avem altceva de făcut și uite așa mai trecea încă un sezon și venea iarna.

Ce-i drept, prima noastră excursie cu Chloe din 2019 la Sibiu ne-a cam băgat în sperieți și ne era groază să plecăm cu ea la drum lung.

Atunci am făcut 6 ore până în Sibiu, a dormit doar 20 de minute și în rest a plâns isteric.

Relația ei cu scaunul de mașină a fost una de hate mult timp, dar acum că a mai crescut e mult mai simplu, iar atunci când erau cazuri extreme apelăm la desene.

Ei bine, de data aceasta nu a fost nevoie.

Am plecat din Craiova la 10, am ajuns la cazare la Valea cu Pești în jur de 15 pentru că am mai făcut câteva opriri și în tot acest timp nu am avut nevoie de desene nici măcar o secundă.

Am avut la noi măsuța de desen de la Kosmos Kids care ne ajută foarte tare, foi de desen și șabloane cu dinozauri pe care le-am găsit la Juland by Oti ( are o perioadă în care e leșinată după dinozauri și pești ) și o cărticică cu pești de la Univers Enciclopedic.

Tot drumul am cântat, am vorbit, am numărat mașini și ne-am distrat, iar când o vedeam că se plictisește și începe să se mâțâie, îi povesteam ce urmează să facem când ajungem.

Pentru noi e o mare reușită și îmi dau seama cât de important e să ai tot felul de tool-uri la îndemână ca să simplifice acest traseu și să îi dea de lucru copilului.

Totodată, mi-e foarte tare de folos și husa cu șnur de la Style Ash, deoarece nu mai am grija telefonului ( că-l uit sau că-mi cade, cum se întâmpla înainte destul de des) și îl am mereu aproape pentru a surprinde cele mai frumoase momente. Înainte nu reușeam să fac acest lucru pentru că mereu trebuia să îl scot din buzunar, din geantă, din ghiozdan și e destul de greu să faci asta în timp ce ții în brațe un copil, așa că renunțam.

Am făcut o oprire la barajul Vidraru, până acolo am văzut și un urs pe traseu. La barajul Vidraru Chloe a ținut să împartă cu peștișorii unul dintre cuburile ei.

Nu era deloc aglomerat, chiar și drumul a fost foarte liber, deci clar recomand o excursie în perioada aceasta.

În final, am ajuns la hotel – Valea cu Pești ( review la finalul articolului ).

Duminică am plecat către lacul Bâlea, Chloe a fost în continuare liniștită în mașină, am mai văzut o ursoaică cu doi pui pe traseu, iar când am ajuns la tunel, înainte de Bâlea, am făcut câteva poze și am încercat să înâlțăm zmeul lui Chloe de la Juland. Vântul nu prea ne-a fost prieten bun, așa că ne-am continuat drumul.

La Bâlea a fost frig ( 10 grade), ne-am plimbat cât a rezistat Chloe să nu vrea în apă, apoi ne-am dus către standul cu langoși.

Pentru Chloe am avut în bagat salopeta Ielm, care e impermeabilă și protejează de vânt și cizmele de ploaie Grech&co. de la Câte-n lună și-n stele. Din fericire, n-am prins vreme ploioasă, dar Chloe adoră să le poarte, le încalță și prin casă.

După ce ne-am luat langoși cu Nutella, Marius a decis că ar merge și o ciocolată de casă, astfel am găsit cel mai bun salam de biscuiți.

Apoi am pornit spre casă.

Pe Valea Oltului am prin accident și aglomerație, ca de obicei.

Am mai făcut o oprire în Vâlcea la restaurantul nostru favorit ( Gallo Nero) pe care l-am descoperit anul trecut și unde mereu sunt preparate delicioase și o servire impecabilă. Abia așteptam să mănânc ceva bun, în sfârșit!

I-am sunat de pe drum și ne-au pregătit comanda ca să nu mai așteptăm. Mereu procedăm așa, iar acum a fost vital pentru că Chloe nu a dormit deloc și era deja cam nervoasă.

Când am plecat spre casă, a adormit și Chloe, în sfârșit și am avut două ore de liniște care, însă, s-a terminat când am ajuns acasă pentru că nu voia să coboare din mașină și ar mai fi vrut o excursie.

Despre hotelul Valea cu Pești **** :

Când am ajuns, am fost impresionată de view. Citisem că e cel mai bun view dintre toate unitățile de cazare de pe Transfăgărășan, dar e absolut genial!

Am avut de ales între Valea cu Pești și Posada.

La Posada ne încânta ideea că aveau și loc de joacă, dar nu a răspuns nimeni la telefon, iar acum când am trecut pe lângă el, într-adevăr Valea cu Pești are o poziție excelentă și se pare că au și ei un soi de loc se joacă.

Camerele sunt decorate în stil clasic și am rămas surprinsă să văd că e parchet pe jos, nu am mai întâlnit până acum în hoteluri, dar călătorind cu un copil mic mi se pare foarte util că niciodată nu poți ști ce aruncă/ varsă pe jos.

Totodată, camera e destul de spațioasă și patul are dimensiunea de 180*200 ( sau twin 2 de 90*200), ceea ce e enervant e faptul că deasupra patului este o tăblie tare enervantă cu un suport în care te poți lovi cu ușurință.

Spa-ul hotelului e micuț, apa este încălzită, piscina nu e exagerat de mare, însă accesul se face în baza unei programări, serviciul e inclus în prețul camerei ( 350 + MD + acces Spa).

Halatele le aveam în cameră ( cum este normal la clasificarea de 4 stele, însă prosoape a trebuit să folosim tot din cameră, pe cele de duș, deoarece la recepția spa nu era nimeni – chiar dacă ar fi fost, am senzația că nu am fi primit altele)

Mâncarea la micul dejun nu e rea, însă au foarte puține componente, iar sucurile lipsesc și gemurile sunt groaznice.

Nu mi-a plăcut deloc faptul că, deși era în stil bufet suedez, exista o persoană care servea și se forma coadă, iar persoana respectivă nu purta mască și mânuși ( ceea ce mi s-ar fi părut de bun simț chiar și înainte de pandemie).

Cât despre mâncarea à la carte, nouă ni s-a părut foarte slabă.

Eu așteptam cu nerăbdare să mănânc un bulz -pe lângă faptul că a fost cel mai slab ever, a fost adus într-un bol transparent de cereale), Marius și-a luat Calamari pane care erau nefăcuți. La Chloe am avut noroc cu o porție de cartofi la tavă, au fost chiar buni.

Încă o experiență neplăcută: paharele pe care le-am avut pe masă inițial aveau praf în ele ( like mic ghemotoc de praf).

Plusuri pentru restaurant: acvariu cu pești care e o mare atracție pentru copii și o priveliște genială!

După ce am servit masa am ieșit să vedem terasa: foarte drăguță și cu o priveliște superbă. Am dat peste un loc de joacă cam pricăjit, erau un leagăn + tobogan noi, o trambulină veche și mai multe jucării tip balansoare foarte uzate/ rupte.

Am uitat să specific că la sosire ( ora 15) au fost foarte drăguți și ne-au cazat, deși se face check-in între orele 16-19.

Eram dispuși să mergem să mâncăm dacă nu era posibil un early check-in, dar ne-a fost de mare ajutor pentru că Chloe oricum trebuia să doarmă de la 14.

Fata de la recepție a fost foarte drăguță.

Per total, hotelul nu este de 4 stele. Am căzut de acord eu și Marius că îi dăm 2,5. Cu excepția priveliștii, mai au de lucrat până ce vor ajunge la 4 stele.

Nu pot spune că întâmplările enumerate mai sus ne-au stricat starea, dar asta prin prisma felului în care am ales noi să privim lucrurile și pentru că aveam de petrecut doar o noapte acolo.

Per total, ne-am bucurat de această ieșire în weekend și ne-a dat încredere să mai facem trasee mai lungi cu Chloe, atâta timp cât avem la noi ce ne trebuie.

Pentru voi cum au fost primele excursii cu copiii?

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe